Tein muutama vuosi sitten mutakakkua jonkun ohjeen mukaan ja se ei onnistunut laisinkaan, nyt piti kokeilla uudestaan ja voi luoja miten hyvää siitä tulikaan. Tein Fazerin ohjeella Suklaa-osuudessa käytin uusimmalta sly:ltäni saamaa chili-suklaata, tummaa suklaata ja pari riviä valkoista. Ja sitä nautittiin vaahdotetun Vanilla-kastikkeen kanssa. Olisipa tuohon enemmän kuin hyvin sopinut tuoreet vadelmat mutta nyt niitä ei sattunut olemaan.
Ohje kopioitu Fazerin sivuilta
Ainekset
- 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
- 200 g voita
- 4 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Tee näin
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.
Vinkki!Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua
Kommentit