Tein muutama vuosi sitten mutakakkua jonkun ohjeen mukaan ja se ei onnistunut laisinkaan, nyt piti kokeilla uudestaan ja voi luoja miten hyvää siitä tulikaan. Kieli ulkona Tein Fazerin ohjeella Suklaa-osuudessa käytin uusimmalta sly:ltäni saamaa chili-suklaata, tummaa suklaata ja pari riviä valkoista. Ja sitä nautittiin vaahdotetun Vanilla-kastikkeen kanssa. Olisipa tuohon enemmän kuin hyvin sopinut tuoreet vadelmat mutta nyt niitä ei sattunut olemaan.

1248981562_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje kopioitu Fazerin sivuilta

Ainekset

  • 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Tee näin

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.

Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.

 

Vinkki!Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua