Eilen tein äitini luona jälkiruoaksi tämmöisen piirakan. Ohjeen löysin Katrin Kakuista jota kyllä hieman muuttelin

1906449.jpg

1906454.jpg

Murotaikinapohja

Täyte:

n. 400 g keltaista kurpitsaa soseena

kanelia

inkivääriä

kardemummaa

ripaus suolaa

vaniljasokeria

n. 1-2 rkl siirappia

2 keltuaista

1 dl sokeria

2 valkuaista

Kuori ja kuutioi kurpitsa, keitä sitä kunnes se on pehmeää, soseuta. Mausta sose yllä mainituilla mausteilla makusi mukaan. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja lisää kurpitsasoseeseen. Vaahdota valkuaiset ja lisää viimeisenä joukkoon. Kaada seos murotaikinapohjan päälle ja paista 200 asteessa kunnes on kypsä. Itse en huomannut katsoa kellosta kuinka kauan siinä meni, otin sen uunista kun täyte ei enää hytkynyt. En muistanut ottaa kuvaa palasta mutta tätä syötiin vaniljavaahdon kera ja oli oikeen herkullista.