Synttäreillä tarjottiin myös vaniljaista mansikka-hyydykekakkua jonka tein tällä ohjeella, rahkaseos jäi hieman löysäksi joten siihen voisi lisätä 1-2 liivatelehteä lisää.

Pohjana 2 munan vaalea kakkupohja

Täyte: 2,5 dl vanilla-kastiketta

1 prk rahkaa

n.2,5-3 dl mansikanpaloja pakkasesta

2 dl mansikkahilloa

2 rkl mansikoiden mehua

6 liivatetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (5-10 min.). Vaahdota vanilla-kastike, lisää rahka, mansikat ja hillo. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehu ja purista liivatelehdistä vedet pois ja lisää ne mehun joukkoon. Kaada mehu ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään hyytymään.

Mansikkakiille

2 dl mansikoita

1 dl mansikkahilloa

0,5 dl vettä

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen(5-10 min.). Kuumenna mansikat, hillo ja vesi kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vedet pois ja lisää seokseen. Anna jäähtyä hetki ja kaada seos hyytyneen rahkaseoksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.