Äidilleni tein prinsessakakkua kun sellaista on jo monta vuotta pyytänyt....Viaton

Pohjana 5 munan vaalea kakkupohja

Välissä maailman parhaat kakut kirjasta vaniljakiisseli

2 3/4 dl maitoa

1/4 vaniljatankoa

3 keltuaista

60 g hienoa sokeria

15 g vehnäjauhoja

15 g maissijauhoja

3 rkl kermaa

Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää vaniljatanko ja anna vaniljan maun imeytyä maitoon 30 min. Pane keltuaiset kuumuutta kestävään kulhoon , lisää sokeri ja hiero seos vaaleaksi ja pehmeäksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja vatkaa kunnes seos on sileää. Poista vaniljatanko maidosta ja kuumenna se uudelleen. Kaada kuuma maito tasaisena nauhana keltuaisseokseen ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan voimakkaasti vatkaten. Anna kiehua pari min., sekoita koko ajan hyvin, kunnes kiisseli on sileää ja paksua. Lisää lopuksi kerma.

Itse en kermaa (muistanut) lisännyt mutta ei se mielestäni haitannut kun vatkasin kiiselin kuitenkin kermavaahdon joukkoon, n.3 dl flora vispiä vaahdotettuna ja kiisselikermavaahdon joukkoon n.1-2 rkl kiehuvaa vettä liotetut 4 liivatelehteä. Täytettä kahdessa välissä ja marsipaanin alla.

1241972178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun kuorrutin 1 pötkö vihreää ja 1 pötkö valkoista marsipaania ja kun marsipaania jäi yli tein kakulle koristereunan koristereunamuotilla. Isommat kukkaset kuvastaa kolmea lasta ja pienemmät kahta lastenlasta. Kukkiin suihkastu pearl sprayta. Pinnalle siivilöity tomusokeria ennen kukkien lisäämistä.

Onnea kaikille äideille!! Hymy