Nimpparipäivän mansikkakakkua hyydykekakun muodossa. Tulipas todella hyvää, raikasta eikä liian makeaa!
Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
Nämä aineet vaahdotetaan kuohkean jämäkäksi vaahdoksi ja lisätään keskenään yhdistetyt jauhot
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
n. ½ tl leivinjauhetta
Paistetaan 200 asteessa (en katsonut kelloa) kypsäksi. Jäähdytetään. Vuokana käytin 24 cm irtopohjavuokaa
Täyte:
1,5 prk flora vispiä
1 prk flora vanilla
1 prk rahkaa
2-3 rkl vaniljakreenijauhetta
½ litraa mansikoita
7 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi, anna koneen käydä ja lisää pikkuhiljaa flora vanilla ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja sen jälkeen rahka. Ota tässä vaiheessa osa vaahdosta pursotuksiin. Lisää paloitellut mansikan palat ja banaani-raparperihillo. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin mieluiten yön yli.
Koristelussa ottamani osa vaahdosta pursotettuna ja ½ litraa mansikoita!!
Tässä kuvassa taustalla näkyvän mansikkaisen nimpparikortin sain sly:ltäni!! Kiitos!!
Kommentit