Nimpparipäivän mansikkakakkua hyydykekakun muodossa. Tulipas todella hyvää, raikasta eikä liian makeaa! Kieli ulkona

Pohja:

2 munaa

0,75 dl sokeria

Nämä aineet vaahdotetaan kuohkean jämäkäksi vaahdoksi ja lisätään keskenään yhdistetyt jauhot

2 rkl perunajauhoja

1 rkl vehnäjauhoja

n. ½ tl leivinjauhetta

Paistetaan 200 asteessa (en katsonut kelloa) kypsäksi. Jäähdytetään. Vuokana käytin 24 cm irtopohjavuokaa

Täyte:

1,5 prk flora vispiä

1 prk flora vanilla

1 prk rahkaa

2-3 rkl vaniljakreenijauhetta

½ litraa mansikoita

1 dl banaani-raparperihilloa

7 liivatelehteä

2 rkl vettä

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi, anna koneen käydä ja lisää pikkuhiljaa flora vanilla ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja sen jälkeen rahka. Ota tässä vaiheessa osa vaahdosta pursotuksiin. Lisää paloitellut mansikan palat ja banaani-raparperihillo. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin mieluiten yön yli.

1246538598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristelussa ottamani osa vaahdosta pursotettuna ja ½ litraa mansikoita!!

1246538640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuvassa taustalla näkyvän mansikkaisen nimpparikortin sain sly:ltäni!! Kiitos!!