Tällaista keittelin tänään aikani kuluksi!! Silmänisku Kuulosti niin ihanalle että oli pakko kokeilla kun tuossa etupihalla juuri sopivia ruusuja kukkii!

1247167640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Idean tähän sain Sillä Sipuli -blogista täältä

Kopioin ohjeen vielä tähän:

1 l tuoksuvien ruusujen terälehtiä kevyesti sullottuna
1 rkl sitruunankuoren suikaleita (vain keltaista osaa)
3 dl vettä
5 dl hillosokeria
sitruunamehua maun mukaan


Käytettyjen ruusunterälehtien pitää luonnollisesti olla myrkyttämättömiä. Juuri irtoamaisillaan olevat lehdet soveltuvat parhaiten poimittavaksi. Muita saisikin reuhtoa turhan paljon. Nypi pois terälehtien valkoinen piikki.

Keitä terälehtiä ja sitruunakuorta 5-10 minuuuttia vedessä. Tulos on harmaa ja kitkerä. Mutta kun kaadat sekaan hillosokerin, muuttuu seos kauniin väriseksi ja ruusunmakuiseksi. Sekoita ja keitä vielä 5-10 minuuuttia. Mausta vastapuristetulla sitruunamehulla. Hämmennä muutaman kerran hillon jäähtyessä niin että terälehdet jakaantuvat tasaisesti. Kaada pieniin purkkeihin.
1247167683_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Sen verran muutosta tein että siivilöin terälehdet pois ennen purkittamista. Hieman jäähtyneenä maistelin ja oikeen ruusuiselta maistui, kuitenkin hyvältä!! Oikeeta prinsessaruokaa!! =)