Tänään leivoin muutaman(54) pikkupizzan ja lopputaikinasta yhden isomman. Nämä ovat hyviä esim. välipalaksi, töihin evääksi tai juhliin pikkusuolaiseksi. Pohjataikinan tein 5 dl nestettä durumvehnäjauhopussin kyljestä löytyvällä ohjeella seuraavin muutoksin: maustoin taikinan tuoreella murskatulla valkosipulilla ja kuivatulla oreganolla. Taikinan sekaan heitin hiukan ruis ja vehnäleseitä. Kauli taikina ohueksi levyksi, ota pyöreällä muotilla esim. pasteijamuotilla pohjia, täytä ja paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.
Kuva ennen uunia
Pohjien päälle reilusti pestosoossia
Pestosoosi
3 prk Eldoradon punaista pestoa, 500g purkki paseerattua tomaattia, muutama pilkottu shalottisipuli
Soosin päälle pieneksi kuutioitua punaista paprikaa(4 kpl) ja osaan laitoin kirsikkatomaattia, juustoraastetta(näihin meni 600g) ja uuniin
Näin tein muutaman pellillisen ja sitten lisäsin pestosoosin loppuun 1,5 dl soijarouhetta keitettynä 3 dl vettä+mausteita. Näistä tuli tosi hyviä!! Soossia jäi yli n.3 dl, sen voi pakastaa ja käyttää vaikka pastakastikkeena
Muistathan osallistua arvontaani täällä
Kommentit