Tänään leivoin muutaman(54) pikkupizzan ja lopputaikinasta yhden isomman.  Nämä ovat hyviä esim. välipalaksi,  töihin evääksi tai juhliin pikkusuolaiseksi. Hymy Pohjataikinan tein 5 dl nestettä durumvehnäjauhopussin kyljestä löytyvällä ohjeella seuraavin muutoksin: maustoin taikinan tuoreella murskatulla valkosipulilla ja kuivatulla oreganolla. Taikinan sekaan heitin hiukan ruis ja vehnäleseitä. Kauli taikina ohueksi levyksi, ota pyöreällä muotilla esim. pasteijamuotilla pohjia, täytä ja paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.

Kuva ennen uunia

1250691966_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjien päälle reilusti pestosoossia

Pestosoosi

3 prk Eldoradon punaista pestoa, 500g purkki paseerattua tomaattia, muutama pilkottu shalottisipuli

Soosin päälle pieneksi kuutioitua punaista paprikaa(4 kpl) ja osaan laitoin kirsikkatomaattia, juustoraastetta(näihin meni 600g) ja uuniin

Näin tein muutaman pellillisen ja sitten lisäsin pestosoosin loppuun 1,5 dl soijarouhetta keitettynä 3 dl vettä+mausteita. Näistä tuli tosi hyviä!! Soossia jäi yli n.3 dl, sen voi  pakastaa ja käyttää vaikka pastakastikkeena

1250692003_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muistathan osallistua arvontaani täällä