Tein loppiaisen jälkiruoaksi mutakakku-muffineita, Nam. Ohjeen otin Fazerin suklaisesta keittiöstä, suklaana käytin sly-paketissa tullutta maraboun vinter-suklaata ja 80% tummaa suklaata
Tuli käytyä viikonloppuna Ullan unelman tampereen liikkeessä ja sieltä bongasin tarjouksesta näitä ihania muffinilaatikoita jolla olikin helppo kuljettaa muffinit kyläpaikkaan. Pursotukset flora vispiä terästettynä vaniljakreemijauheella ja vaniljatangon siemenillä. Koristelut konvehtia, strösseleitä ja kulta-sprayta
Ohje Kopioitu Fazerin sivuilta
Ainekset
- 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
- 200 g voita
- 4 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Tee näin
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.
Vinkki!Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua
Kommentit