Tein loppiaisen jälkiruoaksi mutakakku-muffineita, NamKieli ulkona. Ohjeen otin Fazerin suklaisesta keittiöstä, suklaana käytin sly-paketissa tullutta maraboun vinter-suklaata ja 80% tummaa suklaata

1262797563_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuli käytyä viikonloppuna Ullan unelman tampereen liikkeessä ja sieltä bongasin tarjouksesta näitä ihania muffinilaatikoita jolla olikin helppo kuljettaa muffinit kyläpaikkaan. Pursotukset flora vispiä terästettynä vaniljakreemijauheella ja vaniljatangon siemenillä. Koristelut konvehtia, strösseleitä ja kulta-sprayta

1262797604_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje Kopioitu Fazerin sivuilta

Ainekset

  • 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Tee näin

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.

Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.

 

Vinkki!Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua