Nyt ei ole vähään aikaan päästy leipomaan mitään kun ollaan poitsun kanssa oltu vuorotellen ja vähän yhtäaikaakin jo parisen viikkoa kipeinä. Mutta nyt kun alkaa olla jo voiton puolella pöpöistä niin jotain piti keksiäSilmänisku. Omppuja on kaapissa iso pussillinen joten niistä sitten ja Mimmi Mutikaiselta löytyi mukavan kuuloinen ohje Kosteaan omenaraastekakkuun jota piti sitten hieman muunnellen kokeilla

1265127033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kopioin tähän ohjeen suoraan Mimmin blogista ja sulkuihin omat muutokset ja kuorrutusta en tehnyt ollenkaan

Kostea omenaraastekakku

taikina:

150 g margariinia tai voita (voita ja osa pullomargariinia)

2 dl sokeria (1 dl sokeria ja 1 dl ruokosokerisiirappia)

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja (3 dl vehnäjauhoja ja vähän reilu desi kaurahiutaleita)

2 tl leivinjauhetta

1-2 tl kardemummaa tai kanelia (minä laitoin 1tl kumpaakin)

3 dl karkeaa omanaraastetta ( määrä tuli vajaasta kahdesta vihreästä isosta kaupan omenasta)

1 dl maitoa

kuorrutus:

50 g voita tai margariinia

4 dl tomusokeria

2 rkl maitoa

koristeeksi:

mantelirouhetta

valmistaminen:

1. Vatkaa taikinan rasva ja sokeri hyväksi kuohkeaksi vaahdoksi (vatkasin ensin tavallisen sokerin kanssa kuohkeaksi ja lisäsin sitten pikkuhiljaa ruokosokerisiirapin)

2 Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten

3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon yhdessä omenaraasteen ja maidon kanssa. Sekoita taikinaa sen verran, että ainekset tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun rengasvuokaan. (kirjan kuvassa kakku näyttäisi olevan 1½ liran vuoassa, minä paistoin kakun 1.8 litran vuoassa ja kakkuviipaleisiin tulee mielestäni kuorrutettuna ihan riittävästi kokoa)

5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55-60 min. ( minä paistoin n. 160 asteessa ...) Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna sen jäähtyä ennen kuorruttamista.

6. Valmista kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri ja maito. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele pinnalle koristeita.

1265127084_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tosiaan pitää muistaa kumota kakku vasta kunnolla jäähtyneenä ei siis niinkuin minä joka kumosin kakun hieman lämpimänäNolostunut ja niinhän siinä sitten kävi että kakku levisi ja hajosi mutta eiköhän tuo tule siitä huolimatta syötyäKieli ulkona oli kuitenkin aikas hyvää.

Sly:lleni tiedoksi että kortti tuli tänään, postaan sen sitten samalla paketin kanssa jahka sen saan!! Kiitos aivan ihanasta kortista!! Päivän piristys!! Nauru