Tekaisin eilen illalla iltapalalle piirakkaa. Piirakkapohjan tein maizenan valmiista lisää vain vesi pussista johon tosin lisäsin desin verran ohraleseitä ja hieman enemmän vettä kuin ohjeessa sanottiin. Vuokana oli 26cm:n irtopohjavuoka.
Täytteeksi laitoin 4 keltasipulia, 2 shalottisipulia ja kaksi suurta valkosipulin kynttä jotka pilkotaan ja paistellaan pannulla hetki öljyssä ja ripauksessa sokeria. Lisätään 150g pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja murustellaan 200g:n apetina "fetapala" täytteen päälle. Sekoitetaan 2,5 dl ruokakermaa ja 3 kananmunaa ja kaadetaan täytteen päälle. Pinnalle vielä 100g juustoraastetta ja uuniin 200 asteeseen n.30-40 minuutiksi
Ja minähän en sitten tarpeeksi kauan malttanut odottaa piirakan vetäytymistä joten täyte näyttää hieman vetiseltä!! Oli kyllä mielettömän hyvää!!
Kommentit