Vaihteeksi suolaista kakkua, en muista koska viimeksi olisin tehnyt suolaista hyydykekakkua. Yhtenä päivänä päässä syntyi tällainen niin olihan se pakko tehdä juhannukseksi
Pohja:
6 viipaletta saaristolaispaloja
0,75 dl sulaa margariinia
0,5 dl maitoa
Hienonna leipä, lisää margariini ja maito. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä hetki. Laita 20cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada reilu puolet leipäseoksesta vuoan pohjalle.
Täyte:
300g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kermaviiliä
1 dl kurkkusalaattia
5 cm:n pätkä tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
suolaa, mustapippuria
3 dl sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
1 dl tillisilppua
2 hienonnettua keitettyä kananmunaa
1 rkl vettä(tähän olisi sopinut sitruunamehu mutta unohdin kauppaan)
5 liivatetta
Notkista tuorejuusto, lisää muut aineet. Kiehauta vesi, lisää siihen liotetut liivatteet ja sekoita ohuena nauhana seoksen joukkoon. Kaada leipäpohjan päälle n.puolet täytteestä, lisää loput leipäseoksesta ja loput täytteestä. Tasoita ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele.
Koristelu: keitettyä kananmunaa, salaattia, ruohosipulia+kukkia, tilliä ja kurkkua
Kommentit