Minulla oli tänään raparperipäivä, hain eilen äidiltäni ison pussillisen raparperia ja tänään niistä syntyi tällaisia herkkuja

Raparperihillo

2 litraa raparperipaloja

0,5 kg hillosokeria

0,5 dl vettä

vaniljatanko

1277389376_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raparperi-nektariinikeikaus halkaisijaltaan 24 cm vuokaan, vuoan pohjalle leivinpaperi eikä tähän kannata käyttää irtopohjavuokaa koska se valskaa uunin pohjalle

1277389422_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän ohjeen(jossa ei kylläkään ollut nektariineja) olen ottanut jonkun blogista  en yhtään muista mistä mutta itse muuttelin ohjetta ja se on tässä

Vuoan pohjalle:

50g rasvaa

2 dl fariinisokeria

2 nektariinia

n.4 dl raparperipaloja

Sulata rasva vuoan pohjalle tai käytä pullomargariinia kuten minä, ripottele puolet fariinisokerista tasaisesti, leikkaa nektariini lohkoiksi ja asettele pohjalle, ripottele raparperipalat. Lisää loput fariinisokerit.

Taikina:

1,25 dl pullomargariinia tai 125g pehmeää rasvaa

1 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

maitoa sen verran että taikina on sopivan paksuista eli ei liian löysää eikä liian paksua

Paistetaan 175 asteessa n.30-40 min

Vatkaa rasva ja sokeria kuohkeaksi, lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina raparperikerroksen päälle, tasoita, paista. Anna kakun jäähtyä tovi ennen kuin kumoat sen lautaselle, poista leivinpaperi varovasti. Nauti vaniljajäätelön kera.

1277389459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein vielä pellilisen kermaviilipiirakkaa

125 g pullomargariinia

1,25 dl sokeria

3 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

0,75 dl perunajauhoja

2 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia 1 tl kardemummaa

maitoa sen verran että taikina on sopivan paksuista eli ei liian löysää eikä liian paksua

Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Ripottele taikinan päälle n.litran verran raparperipaloja

täyte:

4 dl kermaviiliä

2 munaa

2 dl fariinisokeria

Sekoita kaikki keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 175 asteessa n.40-50 min. Nauti vaniljajäätelön kera, hyvää myös sellaisenaan.

1277389500_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herkullista ja hauskaa Juhannusta kaikille blogini lukijoille!!!