Minulla oli tänään raparperipäivä, hain eilen äidiltäni ison pussillisen raparperia ja tänään niistä syntyi tällaisia herkkuja
Raparperihillo
2 litraa raparperipaloja
0,5 kg hillosokeria
0,5 dl vettä
vaniljatanko
Raparperi-nektariinikeikaus halkaisijaltaan 24 cm vuokaan, vuoan pohjalle leivinpaperi eikä tähän kannata käyttää irtopohjavuokaa koska se valskaa uunin pohjalle
Tämän ohjeen(jossa ei kylläkään ollut nektariineja) olen ottanut jonkun blogista en yhtään muista mistä mutta itse muuttelin ohjetta ja se on tässä
Vuoan pohjalle:
50g rasvaa
2 dl fariinisokeria
2 nektariinia
n.4 dl raparperipaloja
Sulata rasva vuoan pohjalle tai käytä pullomargariinia kuten minä, ripottele puolet fariinisokerista tasaisesti, leikkaa nektariini lohkoiksi ja asettele pohjalle, ripottele raparperipalat. Lisää loput fariinisokerit.
Taikina:
1,25 dl pullomargariinia tai 125g pehmeää rasvaa
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
maitoa sen verran että taikina on sopivan paksuista eli ei liian löysää eikä liian paksua
Paistetaan 175 asteessa n.30-40 min
Vatkaa rasva ja sokeria kuohkeaksi, lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina raparperikerroksen päälle, tasoita, paista. Anna kakun jäähtyä tovi ennen kuin kumoat sen lautaselle, poista leivinpaperi varovasti. Nauti vaniljajäätelön kera.
Tein vielä pellilisen kermaviilipiirakkaa
125 g pullomargariinia
1,25 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia 1 tl kardemummaa
maitoa sen verran että taikina on sopivan paksuista eli ei liian löysää eikä liian paksua
Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Ripottele taikinan päälle n.litran verran raparperipaloja
täyte:
4 dl kermaviiliä
2 munaa
2 dl fariinisokeria
Sekoita kaikki keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 175 asteessa n.40-50 min. Nauti vaniljajäätelön kera, hyvää myös sellaisenaan.
Herkullista ja hauskaa Juhannusta kaikille blogini lukijoille!!!
Kommentit