Tänään innostuin leipomaan, tällä kertaa suolaista. Halusin kokeilla calzoneja eli sisään leivottua pizzaa. Minulla tuli tällaisia. Pohjataikinan tein normaali pizzataikinan ohjeella paitsi jauhoina käytin suurimman osan täysjyvävehnäjauhoja ja taikinaan laitoin mausteeksi oreganoa. 3 dl vettä, suolaa, oreganoa, loraus ruokosokerisiirappia, vajaa pussi kuivahiivaa, desi rypsiöljyä, pari desiä vehnäjauhoja ja loput täysjyvävehnäjauhoja niin paljon että taikina on pehmeää mutta ei tahmeeta.
Tein pikkuisia calzoneja, niitä mahtui pellille 6 kappaletta. Ensin kaulin pyöreän lätyn johon laitoin täyteeksi lätyn etuosaan soijarouhesoosin johon tuli 2 sipulia, 3 kynttä valkosipulia, öljyä sipulien kuullottamiseen, purkki tomaattimurskaa, soijarouhetta, ruokosokerisiirappia, ketsuppia ja mausteita(suolaa, pippuria, oreganoa). Cheddarjuustoviipaleita ja emmental-mozzarellaraastetta.
Takaosa käännetään täytteen päälle, painellaan ja leikataan taikinapyörällä ylimääräiset pois. Paistetaan 225 asteessa n.15 min
Meillä syötiin iltaruokana salaatin kera.
Kommentit