Tänään on taas touhuiltu vaikka mitä, nyt ensin on vuorossa kesäkurpitsa-pikkelssi vaikka se ei liity mitenkään leivontaan laitan sen tänne koska käytän sitä aika usein esim. voileipäkakuissa kurkkusalaatin/suolakurkun asemesta. Olen tehnyt tätä monena vuonna ja monista eri ohjeista olen tehnyt itseäni miellyttävän reseptin

1282225582_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3 l kesäkurpitsa kuutioita

4 punaista paprikaa kuutioina

4 suurta sipulia hienonnettuna

(3 kokonaista valkosipulia hienonnettuna, en sitten muistanut tällä kertaa laittaa)

Liemi:

3,5 dl omenaviinietikkaa

2 dl vettä

4 dl hillosokeria

2 rkl sinapinsiemeniä

2,5 rkl suolaa

(tillisilppua)

Edit. unohdin aiemmin mainita että kannattaa poistaa kurpitsoista keskusta eli siemenet muuten pikkelssistä tulee vetistä!!

Pilko ensin kurpitsat, sipulit ja paprikat pieneksi kuutioksi. Laita liemiainekset 5 litran kattilaan ja kiehauta niin että sokeri sulaa, lisää sitten kuutiot ja keitä n.10-15 minuuttia. Purkita pikkelssi desinfioituihin lasipurkkeihin. Säilyy pitkään kun purkit ovat umpioituneet. Tämä sopii hyvin esim. kalalle kastikkeeksi kermaviiliin sekoitettuna, myös lohkoperunoiden kera tai hampurilaisen välissä, perunasalaatissa, voileipäkakun täytteessä...