Omput alkaa pikkuhiljaa väheneen, kävin viikonloppuna äitillä keräileen viimeisiä omenoita. Tänään sitten tekaisin tämän vuoden ekan omppupiirakan. Ohjeen soveltelin itse. Tämä oli kyllä helppo ja nopea tehdä
Pohja:
3 dl pullomargariinia
1,5 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-rasva-sokerivaahtoon. Levitä pellille.
Uuniin menossa
Päälle:
n. litran verran omenalohkoja
ruokokidesokeria, vaniljasokeria ja kanelia
Asettele omenalohkot taikinan päälle ja ripottele sokerit ja kanelit tasaisesti koko piirakan päälle. Paista 175 asteessa n.30min
Tähän sopisi todella hyvin vaniljakastike, minä en tällä kertaa viitsinyt alkaa tekemään kun laitan lähes kaiken pakastimeen.
Kommentit