Omput alkaa pikkuhiljaa väheneen, kävin viikonloppuna äitillä keräileen viimeisiä omenoita. Tänään sitten tekaisin tämän vuoden ekan omppupiirakan. Ohjeen soveltelin itse. Tämä oli kyllä helppo ja nopea tehdä

Pohja:

3 dl pullomargariinia

1,5 dl sokeria

1 dl ruokokidesokeria

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

1 dl kauraleseitä

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-rasva-sokerivaahtoon. Levitä pellille.

Uuniin menossa

1283259692_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Päälle:

n. litran verran omenalohkoja

ruokokidesokeria, vaniljasokeria ja kanelia

Asettele omenalohkot taikinan päälle ja ripottele sokerit ja kanelit tasaisesti koko piirakan päälle. Paista 175 asteessa n.30min

1283259791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tähän sopisi todella hyvin vaniljakastike, minä en tällä kertaa viitsinyt alkaa tekemään kun laitan lähes kaiken pakastimeen.