Viime viikonlopuksi tein ihan huvikseen juustokakkua kun en ole pitkään aikaan semmoista tehnyt. Pohjaan keksimurua ja voita. Täytteeseen vaahdotin purkin flora vispiä johon lisäsin 250g mascarponea, parisen desiä mustaherukkahyytelöä ja vaniljasokeria. Seoksen hyydytin 5 liivatteella sulatettuna mustaherukkamehuun
Halusin kokeilla tähän Kinuskikissan kaakaokillettä, kakusta tulikin oikein maistuva yhdistelmä eri makuja!! Nam!! Kopsaan kiilteen ohjeen myös tähän
Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
Kommentit