Eilen teki mieli tehdä juustokakkua kun kaapissa oli purkki mascarponea. Lakkahilloa ja tummaa suklaatakin löytyi. Pohjana kinuskikissalta löytynyt brownies-pohja

Täyte 

2 prk Flora vispiä

1 prk mascarponea

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää mascarpone ja vaniljasokeri. Jos haluat pursotuksia ota osa vaahdosta tässä vaiheessa erikseen. Jaa loppu vaahto 2 osaan. 

Lakkatäyte

1 osa mascarponevaahtoa

2,5-3 dl lakkahilloa

4 liivatetta sulatettuna vesitilkkaan(olisi voinut laittaa 1-2 lisää, jäi aika löysäksi) 

Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään 

Suklaatäyte

1 osa mascarponevaahtoa 

80 g tummaa suklaata sulatettuna 

2 liivatetta sulatettuna vesitilkkaan (ei olisi tarvinnut lainkaan, tuli aika jämäkkää) 

Kaada lakkatäytteen päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli tai vähintään muutama tunti 

          

                                                                                                            

Kinuskikissan brownies-pohja

 125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jätä leivinpaperiin n. 7 cm leveä uloke, josta voit vetää helposti valmiin kakun tarjoilulautaselle. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla    

2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista

3. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri

4. Sekoita munat joukkoon yksitellen.

5. Lisää lopuksi vehnäjauhot

6. Kaada taikina vuokaan.

7. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.