Viime viikonlopuksi tein vihdoin uunissa paistettavaa mustikkajuustokakkua(olen jo yli vuoden sitä ollut tekemässä). Ohjeen olen soveltanut useista eri ohjeista ja kaapin sisällön mukaan.
200g täysjyvädigestivejä
70g voita sulatettuna
Hienonna keksit, lisää voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille jossa on leivinpaperi. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
750g tuorejuustoa ja rahkaa (minulla 200g maustamaton tuorejuusto, 200g vanilja "tuorejuusto", 200g rahkaa ja 150g turkkilaista jogurttia)
1 vaniljatangon siemenet
2 dl tomusokeria
3 munaa
n.2,5 dl jäisiä mustikoita pyöriteltynä perunajauhoissa
Vaahdota tuorejuustot ja rahkat sokerin ja vaniljatangon siementen kanssa. Lisää munat yksitellen. Pyöräytä mustikat perunajauhoissa ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 170 asteessa n. 1 tunti. Jäisien mustikoiden kanssa vähän reilu tunti. Jos pinta alkaa tummumaan liikaa, laita leivinpaperi kakun päälle loppupaiston ajaksi. Jäähdytä ja anna olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Kommentit