Eilen tein äitini luona jälkiruoaksi tämmöisen piirakan. Ohjeen löysin Katrin Kakuista jota kyllä hieman muuttelin
Murotaikinapohja
Täyte:
n. 400 g keltaista kurpitsaa soseena
kanelia
inkivääriä
kardemummaa
ripaus suolaa
vaniljasokeria
n. 1-2 rkl siirappia
2 keltuaista
1 dl sokeria
2 valkuaista
Kuori ja kuutioi kurpitsa, keitä sitä kunnes se on pehmeää, soseuta. Mausta sose yllä mainituilla mausteilla makusi mukaan. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja lisää kurpitsasoseeseen. Vaahdota valkuaiset ja lisää viimeisenä joukkoon. Kaada seos murotaikinapohjan päälle ja paista 200 asteessa kunnes on kypsä. Itse en huomannut katsoa kellosta kuinka kauan siinä meni, otin sen uunista kun täyte ei enää hytkynyt. En muistanut ottaa kuvaa palasta mutta tätä syötiin vaniljavaahdon kera ja oli oikeen herkullista.
Kommentit