Lättyjä tein pitkästä aikaa kun maidosta meni päiväys ja poitsukin on kipeenä niin pitihän sitä hieman hemmotella
Lätyt tein tällä Myllyn Parhaan ohjeella
2 munaa
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja (korvasin osan ohraleseillä)
½ tl suolaa
2-3 rkl sokeria (en laittanut)
2 rkl voisulaa tai öljyä
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
Täytin lätyt luumurahkalla johon laitoin 1 purkin Flora Vanillaa vaahdotettuna, 1 purkin rahkaa, 1 purkin luumusosetta ja muutamia pikkuisia pipareita. Nuo piparit on ihania rahkan seassa kun niiden antaa jonkun aikaa pehmentyä. Lättyjen päällä vielä tomusokeria ja ruokosokerisiirappia
Kommentit