Hauskaa vappua kaikille blogini lukijoille!! Hymy

Eilen paisteltiin äitini luona munkkeja, alkuperäinen ohje täältä rahkamunkit. Nesteeksi laitettiin simaa ja rahkan tilalle turkkilaista jogurttia. Me emme tehneet näihin täytettä ollenkaan. Ohjeen mukaan munkkeja tulee n.30 kpl mutta me tehtiin niin pieniä että niitä tuli 120 kpl

Tämä ensimmäinen kuva on poikani 9v ottama

1241167299_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Munkkien kanssa kuohuviiniä

1241167324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja ohje tässä

n. 30 kpl
Rahkamunkkitaikina:
2 dl vettä, simaa tai maitoa
1 tlk maitorahkaa (250 g)
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 10 dl Puolikarkeita Vehnäjauhoja (n. 650 g)
1 dl pullomargariinia tai voisulaa

Paistamiseen: kasviöljyä

Pinnalle: sokeria

Kuumenna neste kiehuvaksi esim. mikrossa, lisää siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuota hiiva tähän. Sekoita joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten, yleiskone tms. on oiva apu tähän. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi.

Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla eli sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180 asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Varo ettei rasva kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

Paista munkit muutama kerrallaan, upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä. Mikäli haluat munkkirinkeleitä, tee sormin pullan keskelle reikä ja muodosta munkista näin rinkeli. Laita rinkelit paistumaan, paista molemmin puolin nämäkin.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele munkit sokerissa heti.