Viikonloppuna leivoin pitkästä aikaa porkkanakakkua. Alkuperäinen ohje Pirkalta johon tietysti tein muutoksia joten alla oma versioni

n.400g porkkanaa

200g voita

5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1,5 tl kardemummaa

4 munaa

2,5 dl ruokokidesokeria

Täyte ja kuorrutus

200g sitruunanmakuista rahkavalmistetta

2 dl turkkilaista jogurttia

3 dl tomusokeria

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja voin kanssa vaahtoon. Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakkun pinta lopulla seoksella. Voit valmistaa koristeeksi pieniä marsipaaniporkkanoita. Värjää marsipaani elintarvikeväreillä oranssiksi ja muotoile sormilla tai silikonimuotilla pieniksi porkkanoiksi. Painele porkkanoihin pieniä koloja, että ne muistuttavat aitoa porkkanaa.

Huomioi!! Paistoaika oli liian lyhyt, kakku jäi hivenen raa´aksi vaikka itse paistoin kakun 26cm vuoassa ja tikulla kokeilin kypsyyden. Täytteestä ja kuorrutuksesta tuli hieman löysempää kuin odotin.

Mitäs muuten pidätte uudesta blogipohjasta?? Onko toiminut miten pitää??