Tätä erittäin suklaista ja rasvaista kakkua olen jo pitkään ajatellut tehdä ja nyt oli "pakko" että sain kermaviilin käytettyä kaapista pois =)

2071029.jpg

Ohje suoraan Nigella Lawsonin kirjasta Syötävän hyvää

10 annosta (tai yksi särkyneelle sydämelle)

Kakkupohjaan:

6 ½ dl vehnäjauhoja

2 3/4 dl sokeria

1 1/4 dl fariinisokeria

1 runsas dl parasta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

½ tl suolaa

3 munaa

1 ½ dl kermaviiliä

1 rkl vaniljasokeria

175 g suolatonta voita sulatettuna ja jäähdytettynä

1 1/4 dl maissiöljyä

3 dl kylmää vettä

Kuorrutukseen:

175 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita

4 ½ dl tomusokeria siivilöitynä

1 rkl vaniljasokeria

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 kakkuvuokaa. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokerit, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa munat, kermaviili ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Sulatettu voi ja maissiöljy on kätevintä yhdistää toisiinsa sähkövatkaimella, jolloin tarvitset vielä yhden kulhon; vatkaa lopuksi joukkoon vesi. Kaada kuivat aineet kerralla rasva-vesiseokseen ja anna koneen käydä hitaasti. Lisää munaseos, sekoita taikina tasaiseksi ja jaa sitten kahteen kakkuvuokaan. Paista pohjia uunissa 50-55 min. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla, kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna pohjien vetäytyä vuoissaan 15 min. ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään. Kuorrutusta varten sulata suklaa ja anna sen hieman jäähtyä. Vaahdota voi kermaisen pehmeäksi ja lisää sihen siivilöity tomusokeri. Jatka sekoittamista, kunnes syntyy kuohkea, ilmava seos. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja suklaa ja sekoita kuorrutus huolella kiiltävän tasaiseksi massaksi. Levitä toiselle kakkupohjista neljäsosa kuorrutteesta, nosta toinen kakku päälle ja levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille.

2071107.jpg

Koristeeksi tein pieniä ruusuja Sly:ltä saamilla tarvikkeilla. Tosi helposti onnistui tuolla silikonimuotilla ruusujen teko, muutamaan ruusuun laitoin Rainbow dustia. Kiitos Sly:ni! =)

2071119.jpg