Ostin tässä taannoin maustettuja rahkoja kaappiin ja nyt piti niistä jotain tehdä kun päiväykset alkoi lähestyä. Ohjeen löysin Makupaloja-blogista, suluissa muutokset mitä tein

1241446936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pohja:

 

8 dl vehnäjauhoja (6 dl vehnäjauhoja+2 dl kaurahiutaleita)

4 dl sokeria (laitoin 3 dl)

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 rkl vanilliinisokeria

250 g sulatettua margariinia

 

Sekoita ainekset keskenään ja ota pari lasillista taikinaa erilleen. Sekoita lopun taikinan joukkoon vielä

 

1 muna

2 dl piimää

 

täyte:

 

2 prk rahkaa (á 250g) (1 prk vaniljarahkaa, 1 prk sitruunarahkaa, 1dl turkkilaista jogurttia)

2 dl sokeria (laitoin 0,75 dl maustetut rahkat ovat valmiiksi makeutettuja)

2 munaa

2 tl vanilliinisokeria

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori (en laittanut)

 

Levitä taikina uunipannulle ja sen päälle täyte. Ripottele lopuksi pinnalle erilleen otetut pari lasillista taikinaa. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 min, kunnes se on kullanruskea.

1241446974_img-d41d8cd98f00b204e9800998e