Ostin tässä taannoin maustettuja rahkoja kaappiin ja nyt piti niistä jotain tehdä kun päiväykset alkoi lähestyä. Ohjeen löysin Makupaloja-blogista, suluissa muutokset mitä tein
pohja:
8 dl vehnäjauhoja (6 dl vehnäjauhoja+2 dl kaurahiutaleita)
4 dl sokeria (laitoin 3 dl)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vanilliinisokeria
250 g sulatettua margariinia
Sekoita ainekset keskenään ja ota pari lasillista taikinaa erilleen. Sekoita lopun taikinan joukkoon vielä
1 muna
2 dl piimää
täyte:
2 prk rahkaa (á 250g) (1 prk vaniljarahkaa, 1 prk sitruunarahkaa, 1dl turkkilaista jogurttia)
2 dl sokeria (laitoin 0,75 dl maustetut rahkat ovat valmiiksi makeutettuja)
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori (en laittanut)
Levitä taikina uunipannulle ja sen päälle täyte. Ripottele lopuksi pinnalle erilleen otetut pari lasillista taikinaa. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 min, kunnes se on kullanruskea.
Kommentit