Toisena Rahka-omenapiirakka jonka ohjeen bongasin Makuturisti-blogista alkuperäinen ohje Makunautintoja Mimmin keittiöstä Ohjeeseen tein muutoksen vehnäjauhojen määrään eli vähensin niitä pari desiä ja korvasin ne kaurahiutaleilla. Enkä paistanut pellillä vaan kahdessa 24cm:n irtopohjavuoassa

1251728643_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kopioin ohjeen myös tähän

 Taikina 1

 8  dl (Myllyn Paras Emännän Puolikarkea )Vehnäjauhoja
 3-4  dl sokeria
 2  tl leivinjauhetta
 2  tl soodaa
 2-3  tl vaniljasokeria
 250  g pullomargariinia tai Oivariinia
   
 Taikina 2  
 Puolet taikinasta 1
 1 muna
 2  dl piimää
   
 Täyte:
 6-10 kotimaista omenaa
 2  tlk maitorahkaa
 1-1½  dl sokeria
 2 munaa
 2  tl vaniljasokeria  
 1 sitruunan raastettu kuori ja osa mehusta


* Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.  

* Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

* Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1.

* Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.