Toisena Rahka-omenapiirakka jonka ohjeen bongasin Makuturisti-blogista alkuperäinen ohje Makunautintoja Mimmin keittiöstä Ohjeeseen tein muutoksen vehnäjauhojen määrään eli vähensin niitä pari desiä ja korvasin ne kaurahiutaleilla. Enkä paistanut pellillä vaan kahdessa 24cm:n irtopohjavuoassa
Kopioin ohjeen myös tähän
Taikina 1
8 dl (Myllyn Paras Emännän Puolikarkea )Vehnäjauhoja
3-4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2-3 tl vaniljasokeria
250 g pullomargariinia tai Oivariinia
Taikina 2
Puolet taikinasta 1
1 muna
2 dl piimää
Täyte:
6-10 kotimaista omenaa
2 tlk maitorahkaa
1-1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja osa mehusta
* Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.
* Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
* Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1.
* Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.
Kommentit