Niinkuin otsikossa lukee tämä oli taivaallista!!! Sain tässä taannoin tyrnejä joita en ole koskaan aiemmin edes maistanut, ei mitään kauheen hyviä pelkiltään mutta hillona oikeen hyvää. Tämän kakun tein 20cm irtopohjavuokaan
Pohja:
n. 100 g kaurakeksejä
n.50 g sulaa voita
Päällys:
1 prk Flora vispi
1 prk (250g) Mascarpone
1 dl Tyrni-hillo (keitin ihan vaan hillosokerin kanssa ja siivilöin siemenet pois)
Puolikkaan vaniljatangon siemenet
10 palaa lidlin deluxe valkosuklaata sulatettuna
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
Murskaa keksit, lisää voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa flora vispi, lisää mascarpone, vaniljan siemenet ja tyrnihillo. Sekoita. Lisää valkosuklaa ja sekoita kunnolla. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää siihen liotetut liivatteet ja kaada se ohuena nauhana kokoajan sekoittaen vaahdon sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä vähintään muutama tunti mielellään seuraavaan päivään. Koristele miten haluat. Minulla suklaatransferilla tehty koriste ja tyrnejä joihin käytin Wiltonin valkoista candy melt-nappeja. Ja tyrneissä myös keltaista kimallegeeliä.
Kommentit