Olen halunnut jo varmaan viimeiset 10 vuotta tehdä tiramisua oikeista savoiardi-kekseistä ja mascarpone-juustosta ja nyt tuli siihen tilaisuus kun pikkuveljeni tuli tuoreen kihlattunsaSilmänisku kanssa meille syömään, ruoaksi tein lasagnea ja jälkkäriksi tiramisua. Monesta paikasta kävin ohjeita tiirailemassa ja muokkasin oman ohjeeni niistä, eikä tästä kuitenkaan tullut sitä ihan "aitoa"!! Mutta hyvää jokatapauksessa oli!!

1281796281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käytin yhteensä 26kpl savoiardi-keksiä

4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna

0,75 dl sokeria

250g mascarponea

200g maustamatonta tuorejuustoa(tajusin liian myöhään että mascarponea on liian vähän mutta onneksi kaapissa oli tuorejuustoa)

70% tummaa suklaata raastettuna

4 annosta espressoa kylmänä

50ml disaronno-likööriä

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, lisää siihen mascarpone. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Yhdistä vaahdot. Kasta savoiardi-keksit espresso-liköörissä NOPEASTI (minä yritin kostuttaa nopeasti mutta siltikin osa kekseistä oli "mössöä") ja kokoa vuoan pohjalle. Laita vaahtoa keksien päälle ja tee toinen kerros kekseistä ja vaahdosta ja raasta suklaata pinnalle. Anna vetäytyä jääkaapissa n-2-4 tuntia.

1281796388_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Ylläoleva on alkoholiton versio, espressossa disaronno-liköörin tilalla käytin pentikin lakkasiirappia ja tässä vaan yksi kerros. Ohje on näihin kumpaankin versioon yhteensä.

1281796413_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja kuvaa vielä sisuksista!!