Olen halunnut jo varmaan viimeiset 10 vuotta tehdä tiramisua oikeista savoiardi-kekseistä ja mascarpone-juustosta ja nyt tuli siihen tilaisuus kun pikkuveljeni tuli tuoreen kihlattunsa kanssa meille syömään, ruoaksi tein lasagnea ja jälkkäriksi tiramisua. Monesta paikasta kävin ohjeita tiirailemassa ja muokkasin oman ohjeeni niistä, eikä tästä kuitenkaan tullut sitä ihan "aitoa"!! Mutta hyvää jokatapauksessa oli!!
Käytin yhteensä 26kpl savoiardi-keksiä
4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
0,75 dl sokeria
250g mascarponea
200g maustamatonta tuorejuustoa(tajusin liian myöhään että mascarponea on liian vähän mutta onneksi kaapissa oli tuorejuustoa)
70% tummaa suklaata raastettuna
4 annosta espressoa kylmänä
50ml disaronno-likööriä
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, lisää siihen mascarpone. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi suolaripauksen kanssa. Yhdistä vaahdot. Kasta savoiardi-keksit espresso-liköörissä NOPEASTI (minä yritin kostuttaa nopeasti mutta siltikin osa kekseistä oli "mössöä") ja kokoa vuoan pohjalle. Laita vaahtoa keksien päälle ja tee toinen kerros kekseistä ja vaahdosta ja raasta suklaata pinnalle. Anna vetäytyä jääkaapissa n-2-4 tuntia.
Ylläoleva on alkoholiton versio, espressossa disaronno-liköörin tilalla käytin pentikin lakkasiirappia ja tässä vaan yksi kerros. Ohje on näihin kumpaankin versioon yhteensä.
Ja kuvaa vielä sisuksista!!
Kommentit